مهم‌ترین فرازهای سخنان رهبری با جمعی از تولیدکنندگان، فعالان صنعتی و کارآفرینان

جهان صنعت در گفت‌و گو با کارشناسان، مهم‌ترین فرازهای سخنان رهبری را در حوزه صنعت تحلیل کرد

 

بی‌توجهی مسئولان به مانع‌زدایی

گروه صنعت- روز ۱۰ بهمن۱۴۰۰ مقام معظم رهبری دیداری با جمعی از تولیدکنندگان، فعالان صنعتی و کارآفرینان داشتند؛ دیداری که در آن تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی را به عنوان افسران جهاد مقدس تولید عنوان و تاکید کردند: اگر در این ۱۰ سال مسئولان با تولیدکنندگان همراهی بیشتری می‌کردند، آسیب‌ها کمتر و موفقیت‌ها بیشتر می‌شد. ایشان همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود آمارهای اقتصادی در طول یک دهه اخیر را موجب ناخرسندی دانستند و تاکید کردند: آمار و میزان رشد تولید ناخالص داخلی، تشکیل سرمایه در کشور، تورم، رشد نقدینگی، مسکن، تامین ماشین‌آلات و مسائل مشابه، اصلا خرسند‌کننده نیست و ضربه به معیشت مردم که مدام از آن ابراز نگرانی می‌کنیم ریشه در همین مسائل و واقعیات دارد.

رهبری همچنین با اشاره به لزوم همراهی و تعامل میان دولت و فعالان تولیدی مشکل صدور بخشنامه‌های متعدد از سوی نهادهای اجرایی را برجسته دانستند و گفتند: از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰، هزار و پانصد بخشنامه فقط درباره مسائل گمرکی صادر شده است. فعالان اقتصادی به کدام یک عمل کنند؟ اصلا فرصت هست همه را بخوانند؟ علاوه بر این مقام معظم رهبری با تاکید مجدد بر لزوم تهیه و تصویب سند و نقشه راهبردی صنعتی کشور گفتند: وجود این سند مهم و قانونی موجب جلوگیری از انحراف برنامه‌های صنعتی کشور با رفت و آمد و تغییر دولت‌ها خواهد شد.

 

بارقه امید برای صنعتگران

در همین خصوص رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق ایران در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» اظهار کرد: واقعیت این است که رهبر معظم انقلاب مدتی بود که با فعالان اقتصادی ارتباط خیلی مستقیم و نزدیک نداشتند، اما برگزاری نشست دیروز ایشان با جمعی از تولیدکنندگان کشور می‌تواند بارقه امیدی برای صنعتگران باشد.

ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی گفت: در شرایط بحرانی اقتصادی کشور، نشست فعالان اقتصادی با رهبری می‌تواند نقطه شروع مهمی برای حل مشکلات باشد چرا که در این نشست فرصتی فراهم شد تا تولیدکنندگان و یا نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف، چالش‌های خود را به صورت حضوری و مستقیم به رهبری انتقال دهند.

وی با بیان اینکه رهبر انقلاب در این نشست تذکرات مهمی را به مقامات دولتی و حتی خود صنعتگران دادند، افزود: با توجه به اینکه دولت جدید سر کار آمده، فضای کسب‌وکار و تجارت کشور نیز در حال تغییر است. در همین راستا خط‌مشی کلی در حوزه کسب‌وکار و صنعت نیز توسط رهبری به مسئولان و فعالان اقتصادی داده شد تا آنها تمرکز بیشتری بر تهیه استراتژی توسعه صنعتی داشته باشند.

روغنی‌گلپایگانی با اشاره به بخشی از صحبت‌های رهبری در این نشست افزود: رهبری اعلام کردند که من با دخالت مسئولان دولت و دستگاه‌های دولتی در فعالیت‌های اقتصادی موافق نیستم، اما با هدایت، نظارت و کمکشان موافقم. در واقع با این صحبت‌ها رهبری به مسئولان دولتی این هشدار را دادند که از دخالت در امور اقتصادی پرهیز کنند و تنها نقش نظارت و هدایت داشته باشند. مواردی که همگی در اصل ۴۴ قانون اساسی آورده شده و اینطور می‌توان بیان کرد که رهبری بار دیگر به این وسیله بر توجه دولتمردان به اصل ۴۴ و خصوصی‌سازی تاکید کرده‌اند.

رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق ایران بیان کرد: نکته دیگری که در بیانات رهبری به آن به صورت صریح و آشکار اشاره شد، کنار کشیدن بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی از دخالت در امور اقتصادی بود به طوری که تاکید شد این بخش‌ها تنها باید نقش ناظر و کنترل‌کننده را داشته باشند.

رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق ایران همچنین با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد بانک مرکزی در هفته‌های اخیر تصمیمات بهتری گرفته است، گفت: برگزاری چنین جلسه‌ای را نیز باید به فال نیک بگیریم چرا که می‌تواند به حل مشکلات و چالش‌های واحدهای تولیدی و تشکل‌های بخش خصوصی کمک زیادی کند و موجبات دخالت کمتر دولت در امور اقتصادی را فراهم آورد.